Mezoterapia fara ace

Mezoterapia fara ace este un procedeu nechirurgical, prin care sunt introduse in structurile profunde ale tegumentelor substante homeopate, clasice si vitamine, in acest fel circultia sangvina si limfatica fiind imbunatatita.

Procedeul este folosit in diferite patologii, de la patologia musculara, abarticulara, vasculara, a coloanei vertebrale si a cefaleei.

In estetica, mezoterapia fara ace are efect de intinerire a tenului, antiimbatrinire, reducere a ridurilor, eliminare a vergeturilor.

Procedeu neinvaziv, mezoterapia fara ace este excelenta in tratamentul celulitei, fiind un tratament care actioneaza rapid, spre deosebire de alte tratamente similare.

In acest caz, simptomele celulitei, ca senzatia de picioare grele, tumefierea, aspectul de coaja de portocala sunt reduse semnificativ, ameliorindu-se chiar dupa primele sedinte.

consultanta NUTRITIE SI DIETETICA

O alimentatie sanatoasa , este aceea care ne ajuta sa traim, sa avem o viata normala si o activitate zilnica optima. Pornind de la principiul ca nu traim ca sa mancam, ci mancam ca sa traim, echilibrarea alimentatiei zilnice, trebuie sa tina cont de varsta, sex, activitatea pe care o desfasuram in mod constant.

Pentru a avea un organism sanatos, gata oricand sa raspunda factorilor de stres externi, precum si stresului oxidativ, agentilor patogeni, factorilor climatici sezonieri, trebuie sa fim echilibrati si foarte atenti la trofinele pe care le  aducem in organism si la raportul dintre acestea.

Trofinele sunt substante chimice bine definite cu rol in nutritia organismului .

Aceste substante au rol energetic(caloric) – glucidele si lipidele, un rol plastic, de refacere ( Ca, P, Na, Cl, K, etc.) si rol catalitic ( vitamine, saruri minerale si apa )

De trofine, organismul are nevoie pentru refacerea rezervei energetice necesara desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea substantelor proprii si refacerea dupa procesele de uzura, dar si pentru desfasurarea activitatilor zilnice.

Unele trofine  pot fi sintetizate in organismul uman, pe seama altor trofine si substante ce se gasesc in organism si se numesc  trofine neesentiale : majoritatea glucidelor, acizi grasi si aminoacizi.

Alte trofine , nu pot fi sintetizate in organismul uman, fiind aduse prin aport exogen , si se numesc trofine esentiale, indispensabile vietii : elemente minerale (15-18), vitamine (12-13), 10 aminoacizi din cei 23-25 cunoscuti (lizina, triptofan, fenilalanina, metionina, cistina, leucina, izoleucina, treonina, tirozina si valina ) si 3sau 4 acizi grasi din 16-20 de acizi grasi cunoscuti (acid oleic, linoleic, linolenic, arahidonic).

O dieta sanatoasa, o alimentatie sanatoasa se construieste tinand cont de multi factori ce tin atat de organismul uman, de mediul socio-profesional, cultural si educational, si nu in ultimul rand de factorii economico-financiari  ai comunitatii.

O alimentatie sanatoasa si o dieta care echilibreaza corect aportul de trofine necesar organismului pentru o buna  functionare se alcatuieste pe baze stiintifice si de studiu in domeniu.

De aceea, este foarte important sa va adresati  specialistilor in domeniu .

NOI va asteptam la cabinetul SANTAFARM, din str. General Gheorghe Manu nr. 31 sector 1 Bucuresti, pentru a va ajuta in eventualele probleme de nutritie si metabilosm, precum si pentru a va alcatui o structura corecta a trofinelor zilnice necesare desfasurarii unei vieti normale si active.

Drenaj limfatic

Sistemul limfatic numit si “supapa de prea plin a organismului”, este cel care asigura eliminarea toxinelor din organism, a retentiei de apa sau a surplusului de lichide.

Indiferent daca tii dieta sau nu, daca vrei sa te mentii sau sa dai jos citeva kilograme, drenajul limfatic este solutia.

Procedura consta intr-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici, eliminind toxinele neasimilate de organism in timpul procesului de sinteza celulara.

Prin drenajul limfatic, sistemul imunitar este intarit, circulatia limfei in spatiile intercelulare dinamizata, reziduurile toxice eliminate, schimburile nutritive intensificate, transportul acizilor grasi ai colesterolului usurati.

Kinetoterapie

Kinetoterapia se defineste ca terapie prin miscare efectuata prin programe de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional în diverse suferinte.

Procedeul pleaca de la programe de exercitii fizice statice si dinamice si poate fi folosit atit in programele terapeutice de recuperare cit si in cele curative sau de prevenire.

Prin kinetoterapie se reface forta musculara, creste capacitatea de efort, functia de coordonare este ameliorata, aliniamentul corpului este corectat, creste mobilitatea articulara, sensibilitatea este reeducata.

Kinetoterapia ajuta in tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afectiunilor reumatice, afectiunilor neurologice, afectiunilor aparatului cardio-vascular, afectiunilor aparatului respirator, afectiunilor neuropsihice, afectiunilor metabolice sau a maladiilor congenitale.

Reflexoterapie

Metoda straveche terapeutica, total inofensiva si eficienta pentru toate virstele, reflexoterapia are ca tehnica de tratament masarea talpilor, palmelor sau capului in zonele corespunzatoare punctelor de proiectie ale diferitelor organe ale corpului.

Sedintele de reflexoterapie urmaresc in primul rand imbunatatirea circulatiei in organism si accelerarea eliminarii reziduriilor, astfel incat toxinele sa nu se mai acumuleze in concentratii daunatoare in ficat, rinichi sau intestin.

De asemenea, prin reflexoterapie se poate realiza scaderea senzatiei de durere prin stimularea eliberarii de endorfine, analgezice naturale ale organismului, din glanda hipofiza din creier in fluxul sanguin.

Reflexoterapia imbunatateste toate functiile organismului, stimulind procesul natural de vindecare, facindu-l mai rapid si mai eficient.

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este una dintre terapiile holistice, care trateaza individul ca pe un intreg.

Galerie foto

Masajul permite ameliorarea in numeroase boli, calmeaza diverse dureri si simptome, nu dauneaza organismului, usureaza travaliul cardiac prin accelerarea circulatiei de intoarcere, scade incordarea nervoasa generala, relaxeaza musculatura contractata, creste elasticitatea tesuturilor, inlatura depunerile de calciu in tesut, elimina produsi toxici, creste forta de contractie musculara, impiedica atrofia musculara, scade grosimea stratului adipos mentinand frumusetea trupului, inlatura oboseala, indigestiile cronice, si previne infectiile intr-o serie lunga de boli.

Masajul terapeutic poate fi aplicat atit in scop curativ cit si in scop profilactic.

Masajul femeii gravide, leuze si a bebelusului

Masajul bebelusului este foarte important, mai ales in primul an de viata, cind se face transferul de la pozitia intrauterina, care oferea micutului un spatiu limitat, la un mediu nou de viata.

Acest tip de masaj este indicat pentru ca ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, iar prin folosirea unor anumite tehnici sau manevre se pot diagnostica si corecta eventualele deficiente.

Exercitiile fizice, combinate cu masajul relaxeaza musculatura micutului, sporind mobilitatea, stimuleaza circulatia periferica, tonifica plamanii si inima si stimuleaza digestia, diminuind si inlaturind colicii si nu in ultimul rind, regleaza pofta de mincare.

Masajul bebelusului este totodata si o forma terapeutica de joaca, putind fi considerat un prim pas catre socializare.

Masajul femeii gravide sau leuze se adreseaza femeilor insarcinate si se practica dupa primul primul trimestru de sarcina, fiind extrem de util si in perioada de leuzie.

Acest tip de masaj este insotit adesea de exercitii de kinetoterapie, exercitii specifice acestor doua posturi ale femeii.

Masaj de relaxare si intretinere

Cu toate ca nimanui nu-i sunt straine beneficiile masajului, meritele acestuia le recunoastem mai ales dupa o zi lunga si obositoare la birou.

Pe langa efectul sau de stimulare a simturilor, masajul are rolul de a activa circulatia sangelui si de a tonifia muschii, favorizand oxigenarea pielii, a articulatiilor si a musculaturii si ajutind la eliminarea toxinelor.

Masajul de relaxare precum si cel pentru intretinere este recomandat tuturor persoanelor care nu sufera de boli grave, si e de preferat sa se faca o data pe saptamana.

Prin masarea intregului corp cu miscari specifice pentru fiecare zona, folosind creme hidratante cu arome relaxante, sau uleiuri speciale pentru masaj, veti putea mentine starea de sanatate.

Efectele masajului de întretinere si relaxare se vor vedea in scurt timp. Dupa doar cateva sedinte se va constata o stare de vitalizare si energizare, iar dupa o perioada in care veti beneficia de un masaj de relaxare si intretinere veti observa si alte efecte benefice precum o rezistenta mai mare la stres si oboseala.

Electroterapie

Electroterapia, procedeu folosit inca din secolul XIX, consta in folosirea curentului electric pentru stimularea tesuturilor, cu scopul vindecarii diferitelor afectiuni sau al recuperarii anumitor functii pierdute ale organismului.

S-a demonstrat ca oasele, cartilajele, ligamentele, tendoanele si diferite celule ale corpului sunt influentate pozitiv de electricitate.

Se considera ca, prin stimularea electrica a celulelor, tesuturile afectate pot fi vindecate.

Prin procedurile de electroterapie se pot trata o gama larga de afectiuni, de la nevralgie, cefalee, mialgie, durere postoperatorie, artrite, tendinite, hematoame, contuzii si intinderi musculare, contracturi musculare, spondiloza, discopatie – stadii nechirurgicale, celulita, constipatie cronica, dismenoree, afectiuni inflamatorii implicate in sterilitate.

Diatermie de contact (TECAR)

Metoda de tratament moderna, noua pe piata serviciilor medicale din Romania.

Trateaza afectiunile musculare, si osteoarticulare prin intermediul a doua tipuri de curenti: capacitiv si rezistiv.

Aceasta procedura terapeutica, ajuta la disparitia durerilor musculare si/sau articulare, precum si la disparitia manifestarilor neplacute ale spondilozei cervicale.

Diatermia de contact, este cu succes folosita si in estetica medicala, pentru diminuarea sau stergerea ridurilor (dupa caz), a celulitei si tesutului adipos.

Terapie Shockwave

Metoda de tratament moderna, cu excelente rezultate in inlaturarea durerilor cauzate de prezenta osteofitelor (denumite popular ciocuri) la nivelul articulatiilor: calcaie, umeri).

Metoda terapeutica este nedureroasa, necesita un timp scurt pentru o sedinta, iar numarul de sedinte este si el redus.

Inlaturarea durerii si a neplacerilor produse de osteofite, este obiectivul atins al acestei terapii.

Terapia Bowen

Puterea de vindecare se află în fiecare dintre noi!
Tehnica BOWEN, face parte din grupul terapiilor holistice de vindecare, care stimuleaza si pune in evidenta puterea de autovindecare a fiecarui organism.

x

Cookie-urile ne ajută să furnizăm o experiență cât mai bună pe site. Prin utilizarea serviciilor noastre, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Sunt de acord Nu sunt de acord Centru GDPR Setari permisiuni